FAQ

Bestellen

We raden je aan de gewenste aankomstdatum van je bloemen zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder hoe beter natuurlijk. We nemen met liefde alle bestellingen aan, maar onze agenda kan vol raken. Als je je bestelling binnen 72 uur voor de datum van het evenement plaatst, worden er spoedkosten in rekening gebracht. Deze bedragen 5% van het totale bedrag. Stuur mij gerust een berichtje om te kijken of ik ruimte heb.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je handige verzendinstructies waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij je waardevolle bloemen naar ons op kan sturen. Ook nemen we binnen 24 uur contact met je op om je verder op de hoogte te brengen.

Gemiddeld kan je rekenen op een termijn van 10 tot 12 weken, maar dit is geen exact termijn. Het komt vaak voor dat bestellingen al ruim van tevoren worden verstuurd. We willen er zeker van zijn dat alle details van je vereeuwigde stuk perfect zijn voordat we het naar je verzenden.

Preparatie

Om het mooiste resultaat te behalen, adviseren wij ze niet later dan 24-72 uur na de gelegenheid aan te leveren, afhankelijk van de conditie en verzorging van de bloemen. Wij drogen de bloemen met een speciale poeder die de kwaliteit en de kleur van de bloem zo goed als mogelijk behoudt. Hoe eerder ze worden aangeleverd, des te mooier het resultaat.

Nee hoor! Wij gebruiken een unieke techniek om bloemen te drogen die de kleur en kwaliteit van de bloemen zo goed mogelijk behoudt. Als je de bloemen echter niet 72 uur na het evenement bij ons kunt krijgen, kun je overwegen de stap-voor-stap instructies te gebruiken om ze zelf te drogen en ze later verzendklaar te maken. Deze instructies sturen wij je per mail op.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een eenvoudige verzendinstructies. Het is ook een optie om de bloemen langs te brengen, wat de voorkeur heeft voor de conditie van de bloemen. Stuur ons een e-mail op info@epoxyflorist.nl om de details te ontvangen.

Nee, dit is niet mogelijk. Het vocht wat in de bloemen zit zorgt ervoor dat de bloemen uiteindelijk gaan rotten. Gelukkig gebruiken wij een speciale droogtechniek waarbij de kleur en structuur van de bloem zoveel als mogelijk wordt behouden. Ze lijken na het drogen dus eeuwig vers!

Ja zeker! Je stoffige boeket kan nog steeds worden omgetoverd tot een prachtig kunstwerk. Als er overtallig schimmel of vocht op de bloemen zit kunnen wij ze helaas niet verwerken. Als je niet zeker weet of we ermee kan werken, mail mij dan gerust foto’s op info@epoxyflorist.nl of stuur een WhatsApp bericht naar ons. Epoxyflorist is niet verantwoordelijk voor eventuele schimmel, rot, stof of haren in de bloemen die ik niet kan waarnemen.

Het is heel belangrijk voor het droogproces dat alles volledig droog is voordat het in de hars gaat. Vetplanten kan je vergelijken met druiven. Ze zitten vol met vocht en als ze gedroogd worden, verschrompelen ze als een rozijn. Daarom werken wij niet met vetplanten van welke soort dan ook. Als je echter een boeket hebt dat een mix is van bloemen en vetplanten, raden wij u aan de vetplanten thuis te houden om te planten en ons de bloemen te sturen om te bewaren!

Het is heel belangrijk om de dag van het evenement goed voor je bloemen te zorgen. Gebruik en verplaats de bloemen gewoon zoals het hoort en maak je vooral geen zorgen. Vermijd indien mogelijk het aanraken van de bloemblaadjes en het gooien van het boeket.

Tip: Als je het boeket op je bruiloft laat gooien, kan je overwegen een kunstboeket of een miniboeket te kopen.

Sommige beurse plekken op bloemblaadjes zijn onvermijdelijk en wij bij Epoxyflorist vinden dat het karakter toevoegt, maar om de kans op beurse plekken te verkleinen, moet je er voorzichtig mee omgaan. De kneuzingen zijn pas zichtbaar als ze in hars zitten. Bewaar het boeket in water tot het moment van verzending en volg onze verzendinstructies voor een optimale conditie van de bloemen.

Het is heel belangrijk dat je je boeket niet in de vriezer of koelkast legt! Een koelkast is niet goed voor de bloemen en een vriezer is veel te koud. Wij accepteren geen boeketten die in de vriezer zijn geplaatst. Maak je geen zorgen als je dit wel al hebt gedaan. Wij adviseren in dat geval om je bloemist te vragen om een miniversie van het boeket te maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Bij aankomst zal ik al je bloemen zorgvuldig beoordelen en de mooiste en gezondste bloemen/groen uitkiezen om in de ontwerpen te verwerken. Als je het meeste uit je bloemen wilt halen, raad ik je aan de grootte van het harsblok te vergroten. Ik stuur geen extra bloemen terug.

Voordat we gaan gieten sturen we je het ontwerp ter goedkeuring. Als we hier binnen 48 uur geen reactie op ontvangen, gaan we verder met het ontwerp dat we hebben gemaakt. Tijdens het ontwerpen houden we een foto van je boeket ernaast ter inspiratie.

Je boeket ondergaat tijdens het drogen en gieten een transformatieproces. De veranderingen die kunnen optreden zijn:

 • Rode/diepgekleurde rozen worden donkerder.
 • Witte bloemen krijgen een meer gebroken witte of gele tint.
 • Er kunnen “beurse plekken” of “doorschijnende vlekken” ontstaan. Probeer je bloemen niet aan te raken/te gooien om dit te verminderen.
 • Sommige tropische bloemen/groen kunnen het droogproces niet overleven en zullen een bruine kleur krijgen.
 • De bloemen zullen licht bewegen zodra de hars erop wordt gegoten

Voor verdere vragen over veranderingen die je bloemen kunnen ondergaan kun je mij een email sturen.

Do’s:

 • Houd je bloemen in water wanneer ze niet worden gebruikt en na het evenement.
 • Probeer je bloemen uit de directe warmte te houden of in een koele donkere kamer.

 

Don’ts:

 • Probeer het aanraken van uw bloemen te vermijden, omdat dit kan leiden tot extra oliën op de bloem en kneuzingen van de bloemen.
 • Wij raden je aan je bruidsboeket niet te gooien.
 • Wanneer je je bloemen naar ons verzendt, doe dan geen plastic of een zak om uw bloemen heen. Dit werkt als een broeikaseffect en zal de bloemen snel laten verwelken.

Verzorging

Elk stuk is gemaakt van hoogwaardig hars dat zeer duurzaam is, maar toch moet het met zorg worden behandeld. De verzorging is heel eenvoudig. Hou je stuk uit direct zonlicht voor een optimale bescherming. Je kunt je stuk ook af en toe afvegen met een pluisvrije microvezel doek.

De hars die wij gebruiken om je bloemen te vereeuwigen is helder, vrij van VOC’s en van zeer hoge kwaliteit. Het zorgt voor een driedimensionale beleving van je waardevolle bloemen. Na verloop van tijd kan de hars een lichte gelige gloed krijgen. Zelf vinden we dat dit een mooie vintage-look geeft.

Disclaimer: harsvergeling is een onvermijdelijk effect van de natuurlijke veroudering van je product. De beste manier om dit te voorkomen is om het uit elke vorm van direct zonlicht te houden. Epoxyflorist is niet verantwoordelijk voor de natuurlijke effecten van veroudering van je product.

Een blok kan zelfstandig staan en wij raden aan om ze neer te zetten op een plaats waar ze het meest gezien worden, maar het liefst buiten direct zonlicht. Zodra je stuk in direct zonlicht wordt neergezet treedt het verouderingsproces sneller op.

Wijzigingen

Absoluut. Als je een ander artikel wilt toevoegen kan je een nieuwe bestelling plaatsen. Wij zien alle bestellingen die je plaatst en zorgen ervoor dat de nieuwe producten worden toegevoegd aan je eerdere bestelling.

Als je bij nader inzien je bestelling wilt ‘upgraden’ of een speciaal verzoek hebt dat je bent vergeten, neem dan contact met ons op via info@epoxyflorist.nl

Replica vereeuwigen

Als je een replica van uw boeket wilt vereeuwigen, hebben we twee verschillende opties:

 1. Neem contact op met de bloemist die je originele boeket heeft gemaakt, en laat ze een nieuw boeket maken om vers naar ons toe te sturen.
 2. Mail ons op info@epoxyflorist.nl, en wij kunnen u in contact brengen met onze lokale bloemist. Met deze optie zie je af van de kosten voor spoedzending.

 

Let op: optie 1 heeft de voorkeur vanwege de eenvoudigere stappen.

Verzending

Epoxyflorist is gevestigd in Delft, Zuid-Holland.

In sommige gevallen kunnen wij werken met internationale bestellingen. De bloemen moeten worden vooraf worden gedroogd en de klant is verantwoordelijk voor alle verzendkosten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies, beschadiging of vermissing van artikelen bij internationale bestellingen, omdat het meestal riskanter is om vanuit het buitenland te verzenden.

Zodra je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je verzendinstructies via je e-mailbevestiging.

Bij het verzenden van je verse bloemen adviseren wij sterk om voor een spoedverzending te kiezen. Dit is erg belangrijk voor de conditie van de bloemen. Als de bloemen al gedroogd zijn, kan je kiezen voor een normale verzending. Tips voor het inpakken van je bloemen ontvang je per e-mail zodra je je bestelling hebt geplaatst.